Hopp til innholdet

Ilkka Sammelvuo utnevnt til administrerende direktør for Ropo Capital Group

Styret i Ropo Capital Group har i dag utnevnt Ilkka Sammelvuo som ny administrerende direktør for selskapet.

Artti Aurasmaa, styreleder, sier: «Denne beslutningen markerer et naturlig neste steg på Ropo Capital Groups vekstreise. Rickard Westlund ble utnevnt som administrerende direktør for å etablere Ropo Capital som den nordiske lederen innen fakturaens livssyklus. l løpet av hans ledelse har selskapet vokst og etablert seg i Sverige og Norge. I dag er Ropo markedsleder i Finland med en etablert plattform for å oppnå samme posisjon i Norden.

Neste steg for Ropo er å ytterligere konsolidere og heve vårt tilbud på de nordiske markedene og hevde vår posisjon som den ledende partneren med en førsteklasses plattform for automatisering og optimalisering av fakturaens livssyklus. Vår plattform muliggjør optimalisert kontantbehandling, kostnadseffektivitet og bedre tilfredshet hos sluttbrukerne. Ilkka Sammelvuo har riktig kompetanse og lederegenskaper for dette neste skrittet på Ropos reise. Jeg er glad for å ønske Ilkka velkommen som ny administrerende direktør og vil gjerne takke Rickard for hans store bidrag de siste tre årene.»

Ropo Capital Group har en omsetning på mer enn 100 millioner euro, og deres proprietære plattform brukes av mer enn 10 000 selskaper som et verktøy for forretningsinnsikt og for å optimalisere faktureringen fra begynnelse til slutt. Ropo Capital håndterer årlig mer enn 170 millioner fakturaer og andre dokumenter.

Rickard Westlund ble utnevnt som administrerende direktør for Ropo Capital Group i august 2020 og har siden den gang ledet oppkjøp og integrasjon av selskaper i Sverige og Norge, og dermed utvidet Ropo Capital Groups tilstedeværelse i Norden. For å sikre en smidig overgang av lederskap vil Westlund forbli i selskapet frem til slutten av 2023.

Ilkka Sammelvuo startet sin karriere i Ropo Capital Group i 2011 og innehar for øyeblikket stillingen som Chief Operating Officer og visedirektør. Han vil tiltre rollen som administrerende direktør for Ropo Capital Group fra i dag av.

Ilkka Sammelvuo kommenterer: «Jeg føler meg æret og svært entusiastisk, og jeg ser frem til å ta Ropo Capital Group til neste nivå. Vår plattform tilbyr enestående verdi for våre kunder når det gjelder smidige integrasjoner, brukervennlighet og forretningsverdi. Vi har en spennende reise foran oss for å ytterligere bygge videre på og utvide vårt verdiforslag og posisjonering på de nordiske markedene og utover.»

Ilkka Sammelvuo har en M.Sc. i datavitenskap fra Universitetet i Øst-Finland. Han begynte i Ropo Capital Group i 2011 og har hatt flere stillinger, inkludert CTO, Managing Director for Finland og Chief Operating Officer.

Kontakt:

Jenni Jantunen, Chief Brand & Communications Officer, Ropo Capital,
+358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital er markedsleder innen fakturahåndtering i Finland. Selskapet har en egenutviklet teknologiplattform, som dekker hele verdikjeden for fakturahåndtering, fra fakturautsendelse og reskontroadministrasjon til finansering av fordringer og inkasso. Totalt leverer Ropo Capital over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter årlig for sine nærmere 10 000 kunder.