Hopp til innholdet

Ropo Capital endrer normen i markedet for fakturadistribusjon og innfordring

Artikkelen er hentet fra et intervju med  Adm dir Tove Giske i Credit news.

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Creditnews tar en prat med Administrerende direktør Tove Giske i Ropo Capital

Ropo Capital har tatt den tekniske utviklingen videre innenfor fakturering- og innfordringsmarkedet, for å kunne levere en helhetlig prosess fra faktura genereres til pengene er på konto.  Gjennom sin egenutviklede plattform Ropo 24, leverer Ropo Capital nå hele fakturaens livssyklus i ett og samme system.  Dette vil bli den nye normen i markedet, og det er Ropo Capital som nå er i førersetet for denne endringen, sier Administrerende direktør i Ropo Capital Tove Giske.

Tove, du har ca 25 års erfaring i bransjen hvorav de 15 siste årene som medgründer i to suksessfulle oppstartsselskaper, deriblant Ropo Capital.  Hvilke tanker gjør du deg når du ser tilbake?

Min første jobb i denne bransjen var hos Lindorff, da var de et selskap med 100 ansatte i Norge.  Jeg trodde da at jeg hadde funnet drømmejobben og arbeidssted, men det bodde nok en skjult Gründerspire i meg. Den fikk lov til å blomstre etter 10 år i Lindorff da jeg tok jobben som Administrende direktør i et lite Gründerselskap i Sandefjord, som i dag er Sergel Norge. Det er Gründerne fra dette selskapet jeg startet opp igjen sammen med og som nå er Ropo Capital.

Det har fra jeg startet for ca 25 år siden vært en fantastisk reise i et marked som har vært under stadig endring teknologisk og ikke minst i forhold til regelverk.  Det jeg imidlertid har sett og som hele tiden har forundret meg er at bransjen, etter min mening, har levert en stykkevis og delt tjeneste.  Det har vært utmerkede leveranser på deler av verdikjeden, men jeg har lenge hatt en idè om at verdikjeden i vårt marked starter når fakturaen skal genereres og distribueres til kunde.

Da Ropo Capital i Finland tok kontakt med oss (den gang BAHS Kapital) vedrørende oppkjøp tenkte vi at dette er for tidlig, men da vi forsto hva de hadde utviklet i en egen plattform – Ropo 24 – falt brikkene på plass.  En plattform for hele verdikjeden.  Dette har vært en stor suksess i Finland hvor hver 6. faktura går gjennom Ropo 24 og dette ruller vi nå ut i Norge.  Jeg gleder meg veldig til reisen videre sier Tove Giske.

Du snakker om teknologi og utvikling. Hva er deres konkurransefortrinn relatert til dette?

Ropo Capital er opprinnelig et Fintech selskap hvilket for oss betyr at all vår teknologi er utviklet av Ropo Capital i Finland.  I dag sitter det ca 60 teknologer og utviklere i Finland som har samme målsetning som oss om å levere den beste teknologiske løsningen for fakturadistribusjon og innfordring til det Nordiske markedet.  Å eie sin egen utviklingsavdeling og eget software gir muligheter for mye mer fleksibilitet og skreddersøm i våre løsninger, sier Tove Giske.

Dere har ambisiøse målsetninger

Målsetningene våre er helt klart ambisiøse, når vi sier at vi skal bli den ledende leverandøren av faktura livssyklus tjenester i Norden innen utgangen av 2023. Etter min mening har vi det som trengs; Teknologien og systemet er på plass, vi har svært kompetente og motiverte ansatte innenfor alle fagområdene i verdikjeden og vi har erfart at markedet etterspør nettopp det vi nå kan levere.

En Integrasjon – En Plattform – En leverandør

Er det noe du vil legge til?              

Vi jobber hele tiden for å forenkle hverdagen til kundene våre ved å lage effektive og brukervennlige løsninger gjennom hele prosessen. Dette løser vi med ny teknologi og et innovativt blikk.  Det som jeg i tillegg vil bemerke er selvfølgelig kundenærhet og kundeutvikling.  Dette er og har alltid vært vårt hovedfokus, vi må levere det våre kunder etterspør og være innovative med hensyn til å utvikle samarbeidet.

Vi skal være en strategisk partner hvor vi gjennom langsiktige og utviklende samarbeid finner de til enhver tid beste løsninger for våre kunder, sier Tove Giske.

Ropo Capital OY

Ropo Capital OY er en ledende leverandør av faktura- og kreditthåndteringstjenester i Finland og dekker hele verdikjeden for kundefordringer. Selskapet har sitt utspring i Finland, med hovedkontor i Kuopio, og har i dag ca. 400 ansatte i Finland, Sverige og Norge. Ropo Capital har over 10 000 kunder, fra små og mellomstore bedrifter til de største. Totalt leverer Ropo Capital over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter hvert år. Vårt mål er å nå stillingen som Nordens ledende leverandør av tjenester knyttet til fakturalivssyklusen i 2023.