Hopp til innholdet

Ropo Capital kjøper BAHS Kapital – Mål om å være den ledende leverandøren av fakturering og innfordringstjenester i Norge og Norden

Ropo Capital, den ledende invoice lifecycle leverandøren i Finland, kom inn på det norske markedet med oppkjøpet av faktura distribusjonsselskapet Posti Messaging i november 2020. Nå utvider selskapet tjenestespekteret i Norge med oppkjøpet av inkassoselskapet BAHS Kapital; Målet er å være ledende innen forvaltning av fakturaens livssyklus i Norden, med den egenutviklede programvaren Ropo 24. Ropo 24 dekker hele verdikjeden fra fakturautsendelse til pengene er på konto.  Dette betyr at kunden kun produserer fakturagrunnlaget, og derifra vil fakturautsendelse og hele innfordringsløpet skje i Ropo 24.

Det raskt voksende Ropo Capital fortsetter å øke hastigheten på sin vekststrategi i Norden gjennom oppkjøp. Nå har selskapet inngått en avtale om å kjøpe inkassoselskapet BAHS Kapital AS. Med oppkjøpet fremskynder Ropo Capital lanseringen av sin invoice lifecycle tjeneste i det norske markedet.

“Vi er i ferd med å introdusere vårt invoice lifecycle konsept i Norge og fornye bransjen med vår unike single service plattform. Vår løsning automatiserer hele faktureringsprosessen fra fakturalevering til betalingsovervåking og inkasso, sier Rickard Westlund, administrerende direktør i Ropo Capital. «Med BAHS Kapital er vi klare til å utvide våre tjenester i Norge og ta vår ledende teknologi til det norske markedet.»

BAHS Kapital er en kjent aktør i inkassobransjen i Norge med et sterkt fotavtrykk i markedet. BAHS Kapital ble etablert i 2014 av fire personer med lang erfaring fra ledende posisjoner innen inkassobransjen. Selskapet har på kort tid blitt en sterk utfordrer i bransjen og er kjent for sin fleksibilitet, innovative tankesett og kundefokus.

Etter at transaksjonen er gjennomført vil BAHS Kapital’s administrerende direktør Tove Giske være representert i Ropo Capital Group Management Team med ansvar for Ropo Capital i Norge.

“Jeg er spent på reisen vi nå starter sammen med Ropo Capital. Vi har vært vitne til Ropo Capital’s sterke ekspansjon i Finland og Sverige, og vi er glade for å lansere Ropo 24 til våre eksisterende og nye kunder i Norge. Norge er klar for neste generasjons tjenester innen fakturadistribusjon og innfordring. Med vår invoice lifecycle tjeneste vil vi forenkle og automatisere hele verdikjeden av innfordringstjenester for bedrifter i Norge, «sier Tove Giske.

Med oppkjøpet av BAHS Kapital vil Ropo Capital Groups totale omsetning øke til nesten 100 millioner euro, og selskapet vil ha ca. 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Finland, Sverige og Norge. Konsernet betjener mer enn 10 000 kunder og leverer over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter årlig.

«Med dette oppkjøpet vil vi styrke vår posisjon i fakturahåndteringsvirksomheten ytterligere og fortsette i tråd med vår vekststrategi om å bli den nordiske markedslederen innen vårt felt,» sier Rasmus Molander, styreleder i Ropo Capital. «Vi tror sterkt på at det vil være stor etterspørsel etter Ropo’s unike invoice lifecycle tjenester også i Norge.»

For mer informasjon, vennligst kontakt:                                                                              
Tove Giske, administrerende direktør, BAHS Kapital, +47 930 63 099, tove.giske@BAHS.no
Rickard Westlund, administrerende direktør, Ropo Capital, + 46 70 32 30 256, rickard.westlund@ropocapital.se
Jenni Jantunen, Chief Brand & Communications Officer, Ropo Capital, +358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital er markedsleder innen fakturahåndtering i Finland. Selskapet har en egenutviklet teknologiplattform, som dekker hele verdikjeden for fakturahåndtering, fra fakturautsendelse og reskontroadministrasjon til finansering av fordringer og inkasso. Totalt leverer Ropo Capital over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter årlig for sine nærmere 10 000 kunder. Målet er å bli den ledende leverandøren av fakturautsendelser og innfordringstjenester i Norden innen 2023. www.ropocapital.fi